Thu. Oct 6th, 2022

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Xavi despre situatia lui Ousmane Dembele la Barcelona: ”Nu exista alternativa!”

3 min read

Daca nu ar fi circul facut de acest apex predator al fotbalului, nici ca ar avea ziarele sportive despre ce sa scrie. Este absolut deplorabil cum un circar cu figuri de vedeta poate sa aiba atat de multe pretentii salariale de la un club care sufera in urma problemelor financiare (ca oricare club mare in pandemie). Omul asta dupa ce ca nu a demonstrat absolut nimic in 4 ani si jumatate de cand a venit pe Camp Nou, dupa ce ca nici nu se poate vorbi de a fi jucat jumatate de sezon dar apoi de a-si fi castigat locul de titular in echipa, mai vine si cu pretentii salariale atunci cand i se ofera prelungirea contractului. Desi Barcelona in situatia de fata probabil ca nu isi poate permite fotbalisti mai buni (probabil ca nici nu s-ar fi gandit sa-i fi prelungeasca contractul daca nu se aflau intr-o situatie atat de delicata), tot nu ar fi trebuit sa-i ofere vreodata o prelungire a contractului. Eventual sa incerce sa-l transfere pe o anumita suma de bani la un club din Championship si ramas bun. Cum spunea si Stoichkov, omul nu a inteles niciodata la ce club se afla; ca poarta un tricou care a fost purtat de legende precum Cruyff, Kubala, Rivaldo, Kluviert, Stoichkov, Ronaldinho, Messi, samd. Nu vreau sa spun ca Barcelona a fost cine stie ce club pana in anii 90, dar a avut unii dintre cei mai mari fotbalisti ai planetei fara sa beneficieze de fonduri din lumea araba ca PSG si Manchester City in momentul de fata. Cam asta ar fi diferenta intre un club de top si o echipa de plastic. 

Dembele s-ar potrivi mai bine la PSG, unde starurile au semnat doar ca sa le produca seicilor vanzari din tricouri, pentru ca in general sunt platiti fara sa joace. Neymar poate sa spuna cel mai bin, el mereu se accidenteaza dupa jumatate de sezon sa poata sa joace Call of Duty pe Twitch si sa se duca la petrecerea de ziua sora-sii. Banuiesc ca nu s-ar supara seicii nici daca francezul ar intarzia la antrenamente cum a facut la Barcelona. Pai numai de cand a venit Xavi antrenor la echipa, Dembele a reusit sa intarzie de 3 ori la antrenamente. Si acum vrea sa forteze prelungirea dupa ce a refuzat-o timp de luni de zile, iar cand a fost de negocieri a cerut 50 de milioane pe an si 25 bonus de semnare. Acum si-a pus agentul sa forteze o noua serie de negocieri, doar ca oficialii clubului s-au saturat si au anuntat oficial ca e pe lista de transferuri in iarna. Nu stiu ce club s-ar mai interesa de el, dar a fost inspirata decizia catalanilor.

Ca si decizia lui Xavi de a nu-l mai lasa sa joace in nici un meci oficial. Dupa ce ca nu l-a convocat pentru meciul cu Bilbao, acum nici pentru deplasarea la Alaves nu e in lot. Xavi a tinut sa lamureasca situatia printr-o declaratie oficiala pe aceasta tema. 

”Situatia lui Ousmane Dembele nu s-a schimbat deloc. El este bine, se antreneaza bine, este un jucator de-ai echipei, dar stie foarte bine pozitia in care se afla si trebuie sa ia o decizie. Nu exista o alta alternativa. Au mai ramas cateva zile si el cunoaste foarte bine situatia. Nu este alta cale”, a declarat Xavi la conferinta de presa. 

Doar ca Dembele nu stie nici el daca vrea sa ramana sau nu. As spune ca are timp sa se decida pana la finalul lunii, dar nu arata ca si cum ar fi in stare sa ia o astfel de decizie atat de importanta pentru viitorul sau. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.