Thu. Oct 6th, 2022

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Stoichkov il face praf pe Dembele

3 min read

Atunci cand vorbim despre Barcelona, Dembele este de departe unul dintre cei mai controversati jucatori la care te-ai putea gandi in momentul de fata. Atitudinea francezului fata de club din momentul in care a fost adus de la Borussia Dortmund in 2017 a fost una cat se poate de deplorabila. In anul in care Neymar a plecat de pe Camp Nou pentru a avea salariul de seic pe care il are la capitala Qatarului in fotbalul european, acest Ousmane Dembele a fost adus ca inlocuitor. Ca pe parcursul celor aproape 5 ani pe care i-a petrecut in Catalonia sa ii petreaca mai mult accidentat, pe bara sau intarziind la antrenamente pentru ca era mahmur dupa nu stiu ce seara petrecuta prin cluburile orasului. Ca sa nu mai vorbim despre ciftrele acestuia, care sunt putin spus mediocre. Are 18 goluri in La Liga in 5 ani; comparativ, intr-un an la Rennes (unde a stat din 2015 pana in 2016 inainte sa fie luat de Dortmund) a avut 12 goluri in campionat. Din nou, conducerea Barcelonei crezuse in faptul ca ar putea sa ii exploateze potentialul in eventualitatea unei prelungiri contractuale, insa acesta a cerut un salariu de 45 de milioane de euro pe an cu 20 de milioane la semnatura. Pai nu poti avea prestatiile pe care le ai avut in tot acest timp si totusi sa ai pretentia sa castigi o suma imensa de la un club care, totusi, are probleme financiare. Motiv pentru care negocierile au esuat si se figura un eventual transfer al francezului la Juventus din vara. 

Insa, plot twist. Dembele nu ar vrea sa plece, de fapt, de la Barcelona, ci asteapta ca conducerea clubului catalan sa ii faca o oferta care sa-i convina, fapt pentru care l-a lasat pe agentul sau, Moussa Sissoko, sa negocieze. Iar acesta vrea inca o serie de negocieri, in ciuda faptului ca mai multe oferte facute de oficialli clubului au fost respinse de catre jucator. Tactica ar fi de a pune in sah conducerea, insa catalanii se pare ca si-au pierdut rabdarea si nu ar mai fi interesati de a-l pastra pe francez la echipa. Evident, situatia i-a disperat si pe fani, dar si pe unii dintre fostii jucatori emblematici ai clubului. DIntre acestia, cea mai dura reactie a fost a bulgarului Hristo Stoichkov, castigator al Balonului de Aur in 1994, un jucator care a scris istorie in culorile blaugrana intre anii 1990-95 si 1996-98 (cu o intrerupere de un an in care a fost la Parma, pe vremea cand aceasta era o forta in Serie A).

“Am venit ca strain aici sa aflu ce este Barcelona, inca de pe vremea lui Kubala, Carrasco, Lineker, Bakero sau Salinas. Am aflat povestea, dar tu nu ai inteles niciodata ce este Barcelona. In patru ani si jumatate, Dembele nu a inteles niciodata ce reprezinta echipa. Ai 20 de meciuri intregi in picioare, tu nici macar nu mi-ai fi curatat ghetele pe vremea mea. 108 de meciuri accidentat, 18 goluri, 16 assist-uri si 140 de milioane de euro, plus bonusuri. Daca nu vrei la Barcelona, macar nu pata emblema, lasa tricoul si spune ‘Doamnelor si domnilor, eu plec’. Iti mulțumesc pentru faptul ca ai pacalit oamenii care stiu fotbal.”, a fost atacul extrem de dur al lui Stoichkov la adresa lui Dembele. Si are dreptate. 

Stoichkov si-a continuat discursul cerandu-i lui Laporta sa-l lase sa plece si l-a felicitat pe Xavi pentru faptul ca l-a lasat in afara lotului in ultimul meci de campionat. Dembele nu are cum sa ramana la Barca dupa telenovela ieftina pe care a facut-o de-a lungul acestui an, iar atacul bulgarului este on point.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.