Thu. Oct 6th, 2022

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Juventus s-ar fi inteles cu Ousmane Dembele

3 min read

De la plecarea lui Neymar la PSG in 2017, Ousmane Dembele a fost unul dintre cei mai importanti fotbalisti ai Barcelonei, in ciuda unor sezoane in care evolutiile sale au fost afectate de accidentari, iar viata extrasportiva i-a cauzat chiar si intarzieri la antrenamente in nenumarate randuri. Cu greu s-a dovedit francezul a fi un inlocuitor bun pentru Neymar, insa in ultima vreme isi castigase locul de titular in, ce-i drept, cea mai slaba echipa a clubului de ani buni. Dembele era decis sa ramana la Barcelona, iar cele doua parti pareau sa fi ajuns la o intelegere in ceea ce priveste prelungirea contractului. Acesta urma sa mai semneze un contract pentru inca 5 ani, insa negocierile au esuat, cel mai probabil din cauza partii financiare. Cine si-ar mai dori sa stea la un club cu atat de multe probleme financiare incat salariile au fost reduse cu mult peste medie pentru ca clubul sa se incadreze in reglementarile financiare ale La Liga? Mai ales in cazul in care exista cluburi in alte ligi in care fotbalistii sunt platiti cu peste 50 de milioane de euro. Iar unii dintre ei nici macar nu joaca titulari. Jucatorii lui Dinamo nu au mai vazut bani de luni de zile, iar cei care si-au reziliat contractele pentru neplata restantelor salariale nu au mai vazut nici un ban din cauza insolventei. Alte nivele.

In orice caz, se pare ca Dembele nu va ramane fara echipa. Atacantul francez s-ar fi inteles sa joace pentru Juventus incepand din vara anului 2022, asta in conditiile in care au mai fost interesate de serviciile sale echipe precum PSG, Manchester United, Arsenal sau Newcastle. Putea lejer sa plece la Newcastle si sa incaseze un salariu cu mult peste media salariilor si pentru cluburile bogate, dar omul a ales performanta. Impropriu spus, performanta fiind ultimul cuvant ce ii poate descrie cariera lui Dembele in cei 5 ani si jumatate petrecuti pe Camp Nou. Seria “nascut speranta mort talent” trebuie sa aiba mai multi jucatori din Vest pentru a compensa numarul mare de romani aflati pe aceasta lista. Suntem peste tot si acasa si in deplasare. 

Omul a jucat 8 meciuri tot sezonu in cursl, in care a reusit si el sa dea 2 pase decisive in La Liga, ratand majoritatea inceputului de sezon din cauza unei accidentari, insa impresarul sau a avut pretentia unui salariu de 40 de milioane de euro pe an cu 20 de milioane la semnatura. Pretentie care, evident, a fost refuzata de club. Situatia e putin mai buna ca a lui Sergio Ramos despre care se credea ca va pleca de la Paris inainte sa debuteze, dar avand in vedere faptul ca Dembele mai e si atacant si in sezonul sau de glorie a reusit sa marcheze 14 goluri in 42 de meciuri dupa ce ca a fost adus ca inlocuitor pentru Neymar, e un fail extins pe parcursul mai multor ani de zile. 

In locul lui vine Ferran Torres de la Manchester City, dar ideea e ca si cifrele acestuia cu greu pot fi considerate impresionante pana in momentul de fata. Sunt decente considerand faptul ca are doar 21 de ani, dar ar fi absurd sa-l consideri viitorul clubului si sa iti pui sperantele in el ca fan al Barcelonei. Omul are clauza de reziliere de 1 miliard de dolari, ceea ce este absolut ironic avand in vedere faptul ca este slaba sansa si pentru cluburile care ar fi in stare sa achite aceasta suma sa o si faca, din mai multe motive. Memphis Depay e cel mai bun jucator al clubului la ora actuala, iar asta spune multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.