Wed. Jul 6th, 2022

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Zlatan, convocat la nationala Suediei

2 min read

Zlatan Ibrahimovic a fost convocat din nou la nationala Suediei, la 5 ani dupa ultima sa aparitie in tricoul tarii sale natale. Selectionerul Janne Andersson l-a chemat pe Zlatan la lot pentru meciul cu Georgia dupa ce cei doi au purtat anumite discutii pe aceasta tema, ajungand in final la un acord. Chiar daca relatiile dintre Ibrahimovic si Andersson erau mai mult decat complicate in trecut, Zlatan numindu-l chiar “incompetent”. Andersson si-a justificat alegerea printr-o scurta declaratie pe care a oferit-o dupa anuntarea deciziei. “Este un jucator foarte bun, cel mai bun pe care il avem in Suedia. Pe langa ceea ce poate face in teren, Zlatan Ibrahimovic are o experienta incredibila si ii poate ajuta pe colegii sai”, a spus Andersson.

Oricum, e oarecum nesurprinzatoare aceasta convocare a lui Zlatan la nationala, avand in vedere forma pe care acesta o are de cand s-a intors la Milan. Acesta a inscris un total de 16 goluri numai in cursul acestui sezon, in ciuda faptului ca se afla la o varsta inaintata, 39 de ani. Bine, Serie A in general e un campionat care se potriveste manusa veteranilor. Toti veteranii care nu sunt Mandzukic (ce-i drept, nici n-a avut ocazia avand in vedere ca e rezerva lui Zlatan si ca s-a si accidentat dupa doar 4 meciuri in care a intrat de pe banca). In orice caz, suedezul nu se gandeste la retragere, cel putin pentru moment, avand in vedere faptul ca este intr-o forma in care mai poate juca lejer la un nivel inalt. Atacantul suedez este cotat la 5 milioane de euro si mai are contract cu gruparea rossonera pana in vara. Desigur, Maldini si restul conducerii incearca sa-l convinga pe suedez sa-si prelungeasca intelegerea. Si poate o s-o si faca. Poate Zlatan o sa-si agate ghetele in cui la Milan, chiar daca o va face la anul sau cand va fi deja trecut de 40 de ani. Numai Totti (vorbesc de vremurile recente) a mai avut onoarea sa-si incheie cariera la cel mai inalt nivel, insa atunci cand vorbim despre Totti vorbim despre o legenda a Romei, care a jucat toata cariera de profesionist doar pentru aceasta echipa. Zlatan a fost un calator care s-a plimbat pe la toate echipele mari ale Europei, de la Barcelona pana la Manchester United, si de la Ajax la PSG. A jucat si pentru Juventus si Inter, principalele rivale ale lui Milan, fapt pe care multi il ignora in momentul de fata. 

Oricum, Zlatan joaca in prezent la MIlan si e clar ca rossonerii nu vor castiga Champions League. Ceea ce inseamna ca la retragere va intra in clubul select al celor mai mari jucatori care au castigat doar Cupa UEFA in carierele lor (ironia facand ca Zlatan sa nici nu joace in acea finala de Europa League pe care a castigat-o cu United). Din club mai face parte si Maradona. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.