Wed. Jul 6th, 2022

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

David Alaba a anuntat ca pleaca de la Bayern Munchen

3 min read

Un anunt oficial al austriacului in aceasta privinta, anunt care, insa, nu surprinde pe nimeni. Zvonuri cu privire la plecarea lui Alaba de pe Allianz Arena erau inca din toamna anului trecut, moment din care aceasta despartire a lui Alaba de Bayern devenea una din ce in ce mai certa. Se zvoneau destinatii precum Barcelona si Real Madrid, doua echipe care sunt la pamant in momentul de fata si ar avea nevoie de un jucator ca Alaba pe acel post. Mai ales Real Madrid, care se desparte de Sergio Ramos in vara, si ar avea nevoie de Alaba ca inlocuitor pentru fostul capitan al madrilenilor. In orice caz, Alaba a facut acum oficial anuntul ca va pleca de la Bayern. “M-am decis sa plec de la Bayen la finalul acestui sezon si sa incerc ceva nou. Evident ca nu a fost o alegere usoara, sunt aici de 13 ani si clubul inseamna enorm pentru mine”, a scris Alaba. Dar, pana la urma, nu sunt vremurile acelea in care sa incepi si sa-ti inchei cariera la un singur club, ca Totti, sa nu mai joci pentru nimeni altcineva in toata cariera ta de fotbalist. N-ar fi fost nici cazul lui Alaba, care a mai jucat la Austria Viena si la Hoffenheim pe langa cei 13 ani pe Allianz Arena. 

Amuzant e faptul ca Alaba a incercat sa vina cu pretentii financiare uriase doar pentru a-i convinge pe oficialii lui Bayern sa nu mai insiste in ceea ce priveste o eventuala prelungire a contractului austriacului cu campioana entitre a Europei. Motiv pentru care solicitarile lui Alaba au fost inedite in istoria Bundesligii, 22 de milioane de euro pe an si un contract pe 5 sezoane. O suma de bani pe care Bayern nu isi permite sa o achite. Bayern nu a fost niciodata echipa care sa arunce sume uriase de bani pe un transfer sau pe contractul unui jucator. Ca idee, pana si transferul lui Sane de la Manchester City a fost realizat pentru 45 de milioane de euro; daca destinatia era diferita, cu siguranta se aruncau sume de bani mult mai mari in acest joc. In orice caz, dupa o multime de zvonurii, nemtii de la Bild, o publicatie de altfel de incredere, a inceput sa vorbeasca despre plecarea lui Alaba de la Bayern, in ciuda faptului ca clubul a incercat sa pastreze acest detaliu ascuns de ochii si gura lumii, desi se asteptau ca austriacul sa nu doreasca sa isi prelungeasca intelegerea scadenta in vara acestui an. 

Probabil ca destinatia lui Alaba nu va fi Real Madrid, totusi, avand in vedere suma colosala de bani pe care austriacul o cere pentru a semna cu Los Blancos. Oricum, exista posibilitatea sa semneze chiar cu un club din Premier League, in cazul in care negocierile cu Real Madrid ar urma sa pice. “Florentino nu ne-a contactat. Nici nu e nevoie sa o faca. Din 2 ianuarie, jucătorul e liber sa semneze cu cine vrea. Asa spun regulile FIFA si asa merg treburile. Nu stiu despre negocieri cu Real Madrid.”, a declarat presedintele executiv al lui Bayern, Karl Heinz Rummenigge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.