Wed. Jul 6th, 2022

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Ofertele pentru Dan Petrescu dupa despartirea de CFR Cluj

2 min read

Dan Petrescu este unul dintre tehnicienii romani care parea ca are potentialul de a antrena echipe mari din strainatate atunci cand a ajuns pe banca unor formatii ca Kuban Krasnodar sau Dinamo Moscova, in campionatul din Rusia. Se intampla dupa performanta de a castiga campionatul cu Unirea Urziceni si a conduce formatia din Ialomita pana in saisprezecimile Europa League dupa un loc 3 in grupele Ligii Campionilor cu 8 puncte (record pentru Romania la vremea respectiva). In ultimii ani, Bursucul intrase intr-un con de umbra. Pana in 2017, atunci cand a ajuns la CFR Cluj. Unde a castigat 3 campionate consecutive si a condus gruparea ardeleana pana in Primavara Europeana, dupa ce a castigat o grupa de Europa League cu Celtic, Lazio si Rennes (cu 12 puncte, record pentru Romania), formatia clujeana fiind eliminata la limita de Sevilla in saisprezecimi dupa 0-0 si 1-1. Pana la performanta celor de la CFR, ultima echipa care ajunsese in Primavara Europeana a fost Astra Giurgiu in 2017, pana la valul de probleme financiare ce a lasat fosta campioana intr-un con de umbra in fotbalul romanesc in ultimii ani de zile. 

Cu alte cuvinte, performantele lui Petrescu la CFR Cluj in ultimii ani de zile sunt cat se poate de remarcabile, motiv pentru care sunt mai multe echipe interesate de Bursuc in momentul de fata. Se vorbea chiar despre Celtic, unde fanii solicita din ce in ce mai mult demiterea lui Neil Lennon, in conditiile in care formatia din Glasgow este la 16 puncte in spatele celor de la Rangers si risca sa piarda campionatul anul acesta. S-a vorbit foarte mult si despre varianta Al Nassr, echipa din Arabia Saudita ajungand la demiterea antrenorului Rui Vitória. Consider, insa, ca solutia de a antrena in campionatele arabe este una doar financiara, care nu ar ajuta cu nimic in CV-ul unui antrenor; la fel cum e si in cazul antrenatului in China. Insa cea mai interesanta oferta, una de ultima ora, vine din partea celor de la Sheffield Wednesday, echipa din Championship. 

Formatia si-a demis antrenorul, Tony Pulis, care a apucat sa stea pe banca echipei doar o luna si jumatate. Iar acum, printre numele care se afla pe lista celor de la Sheffield Wednesday se afla si Dan Petrescu, mai ales pentru faptul ca este si unul dintre fostii jucatori ai formatiei. Daca ar ajunge la Sheffield, Petrescu si-ar indeplini visul de a-si antrena una dintre fostele echipe pentru care evoluase in cariera de jucator, Bursucul imbracand tricoul lui Sheffield Wednesday timp de doi ani, in perioada 1996-1998, inainte de transferul la Chelsea. Desigur, varianta Sheffield Wednesday este una preferabila variantei Al Nassr prin simplul fapt ca Petrescu cunoaste clubul, in ciuda faptului ca ar da cu piciorul unui salariu infinit mai mare. Cu toate acestea, a mai antrenat in China si in Golf suficient cat sa mai puna la saltea niste bani, ar fi timpul sa demonstreze ce poate intr-un campionat mare al Europei. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.