Wed. Jul 6th, 2022

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Fotbalista care a refuzat sa-l omagieze pe Maradona

2 min read

Paula Dapena, fotbalista a echipei Viajes Interrias, a devenit celebra atunci cand a boicotat momentul de reculegere in cinstea lui Diego Armando Maradona, care a incetat din viata la 25 noiembrie. Inaintea meciului dintre Viajes Interrias si Deportivo Abanca, a fost tinut un moment de reculegere pentru Maradona, iar fotbalista iberica s-a asezat pe gazon si s-a intors cu spatele, in semn de protest pentru acest moment tinut in cinstea “unui violator si pedofil”, asa cum l-a descris Dapena pe fostul decar al lui Napoli si al nationalei Argentinei. Dapena a explicat faptul ca acest gest de prostest a fost in contextul in care, in ziua in care Maradona s-a stins din viata, a fost Ziua Internationala a Combaterii Violentei impotriva Femeilor, si ca decesul argentinianului a pus acest eveniment intr-un con de umbra. ”Un moment de reculegere nu s-a tinut pentru acele victime. Eu nu sunt de acord sa tin un moment de reculegere pentru un agresor si nu pentru victime”, a spus atunci fotbalista, mentionand ca ar fi ipocrizie din partea ei.

Adevarul este ca, in acelasi timp in care nu exista dovezi care sa-l incrimineze pe Maradona ca un pedofil si un violator, argentinianul s-a confruntat cu un scandal de violenta domestica in 2014, dupa aparitia unei inregistrari in care avea o cearta cu iubita sa, pe care parea s-o loveasca. Maradona a negat faptul ca a ridicat mana asupra lui Rocio Oliva, iubita de atunci a starului argentinian. „Am apucat si am aruncat telefonul, dar jur ca nu am lovit niciodata o femeie”, a declarat Maradona la acea vreme. Nu a fost depusa nici o plangere pe numele argentinianului in acest sens. In orice caz, fotbalul este un sport in care violenta domestica si violenta asupra unei femei sunt aproape la ordinea zilei, avand in vedere numarul de fotbalisti care au fost arestati si condamnati pentru viol si alte infractiuni de genul acesta. 

Revenind la subiect, in urma acestui gest, Dapena a fost nevoita sa-si inchida conturile de Facebook si Instagram, din cauza numarului de amenintari cu moartea pe care le-a primit de la fanii fostului fotbalist argentinian. In orice caz, la echipa a fost un sprijin pentru fotbalista, colegele sale fotografiindu-se cu tricoul Paulei, care a fost semnat si de catre membrii din conducerea clubului, in semn de solidaritate cu gestul fotbalistei.

„Acordaseram un moment de reculegere cuiva care a comis violenta domestica”, a spus ea. „Pentru mine, acest lucru nu este permis de idealurile mele feministe: un omagiu adus lui Maradona. Pentru mine a fost un jucator incredibil, dar ca persoana a lasat de dorit.”, a declarat fotbalista iberica. Dincolo de episoadele pe care le-a avut cu cocaina (care sunt mai mult sau mai putin o problema personala), cat si de atitudinea fata de jucatorii argentinieni de la Inter Milano pe vremea cat a fost selectioner al nationalei Argentinei, Maradona a fost, totusi, un fotbalist cum nu vor mai exista prea multi in acest sport. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.