Tue. Nov 29th, 2022

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Contra anunta plecari in masa de la Dinamo

3 min read

Situatia curenta a lui Dinamo a fost din ce in ce mai mult in atentia publicului larg din Romania, avand in vedere riscul ca a doua cea mai titrata echipa de fotbal din tara sa se desfiinteze. Pentru ca, da, s-a pronuntat cuvantul faliment de mai multe ori, destul incat posibilitatea sa fie luata din ce in ce mai in serios la momentul actual. Mai mult, este un dezastru ce s-a intamplat la gruparea din Stefan cel Mare in acest an, incepand cu plecarea lui Ionut Negoita. Care initial vanduse clubul catre gruparea de suporteri Doar Dinamo Bucuresti (DDB) urmand transformarea echipei intr-un club socios dupa modelul FC Barcelona. Doar ca imediat a aparut pe fir compania spaniola Benel International SA, care a cumparat Dinamo ducand la instalarea lui Pablo Cortacero in functia de finantator si presedinte al Consiliului de Administratie al lui Dinamo. Si in ciuda promisiunilor unor investitii masive de capital si a unei campanii de transferuri ambitioasa in aceasta vara, spaniolii nu s-au tinut de cuvant, iar Dinamo este ingropata pana in gat de datorii in momentul de fata. Pana la urma, Cortacero a fost indeparatat din functia de presedinte al CA, insa el ramane la conducerea lui Dinamo, cel putin pentru moment.

In momentul de fata, situatia de la Dinamo este incurcata pana in maduva oaselor, actionarii clubului avand termen limita pana vineri sa achite imprumutul de 800.000 de lei. Ceea ce este o sarcina mai mult sau mai putin imposibila, mai ales avand in vedere ca nu vor beneficia de nici un ajutor din partea spaniolilor. Ca sa nu mai mentionez si faptul ca situatia se complica mult mai mult prin faptul ca atat jucatorii, cat si antrenorul Cosmin Contra, au depus notificari clubului in care au cerut plata restantelor financiare. De altfel, contra anunta potopul la Dinamo.

”Suporterii nu au posibilitatea de a sustine financiar echipa, cel putin acum. Pentru ca fondul de salarii a crescut foarte mult. Alta perspectiva? Va fi ce se va intampla. Mai multi jucatori au trimis notificari si dacă nu vor fi platiti pana la termene vor pleca. Nu va mai dura mult pana cand anumiti jucatori vor pleca. Probabil, vor pleca cei care au venit! Dupa aceea, cu restul trebuie sa se inceapa o negociere amiabila, cu fiecare în parte. Intotdeauna exista o cale de intelegere, dar trebuie sa existe o persoana in club care sa discute, noi nu stim care este este acea persoana. Dacă vom ajunge toti la TAS nu va fi bine pentru Dinamo!”, a spus Contra, care a fost in direct la emisiunea ”Fotbal Club” de la Digi Sport, printr-o interventie telefonica.

Mai mult, Contra anunta ca singurii bani care vor veni la club sunt o prima de 14.000 de euro, prima care a fost stransa de suporteri din vanzarea biletelor pentru meciul cu Viitorul. Situatia de la club este mai mult decat tragica in momentul de fata, pentru ca riscam sa fim martori la aceeasi situatie prin care au mai trecut cluburi ca Rapid, FC Vaslui, Otelul Galati si alte echipe de traditie din tara noastra. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.