Wed. Jul 6th, 2022

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Semi-finale UEFA Champions League: Ajax 2-3 Tottenham Hotspur

2 min read

In comparatie cu Liverpool, care mai pastra sanse doar teoretice la a se mai califica in finala Ligii Campionilor, Tottenham fusese invinsa cu doar 1-0 pe White Hart Laneā€¦ adica, pe noul lor stadion de 1 miliard de euro construit pe acelasi site. Adica, in fine. Ajax reusise sa le administreze 4 goluri celor de la Real Madrid pe Bernabeu, deci cea mai mare infrangere pe care o suferisera acasa Los Blancos in cupele europene, construindu-si si reputatia ca o echipa foarte buna in deplasare. O eliminase pe Juventus in returul din deplasare. Cu toate astea, la Londra, Ajax reusise sa invinga Spurs cu un singur gol, care le daduse sperante lui Pochettino si celorlalti sa incerce sa intoarca rezultatul. Mai ales ca Son era disponibil pentru retur, iar lucrul asta a fost un plus pentru jocul echipei. 

Cu toate astea, la inceputul meciului, Ajax a fost prima care a marcat, prin De Ligt, in minutul 5 al meciului. Englezii au dat replica printr-o bara a lui Son, dar tot Ajax a marcat, prin Ziyech, pentru 2-0. Astfel, cu 2-0 la Amsterdam si 3-0 la general, Ajax parea pregatita sa joace in finala Ligii Campionilor de la Madrid, cu Liverpool, care eliminase Barcelona cu o zi inainte in ciuda unui avantaj de trei goluri pe care formatia catalana il avea in urma meciului tur. La fel ca in meciul de pe Anfield, nimic nu parea sa prezica ceea ce s-a intamplat mai departe. Cu siguranta, acest meci a avut scenariul mai dramatic. Prin simplul fapt ca soarta calificarii s-a decis si s-a redecis intr-un singur meci, iar 45 de minute + prelungiri au fost suficiente sa rastoarne situatia in favoarea englezilor.

In debutul reprizei secunde, Delle Alli a avut o ocazie imensa, pe care, din pacate, nu a putut sa o fructifice. Dupa 15 minute, Lucas Moura a inscris o dubla in doar 4 minute, restabilind egalitatea pe tabla si ducand scorul general la 3-2. Ceea ce insemna ca mai era nevoie de un singur gol al celor de la Spurs pentru o prezenta istorica in finala Ligii Campionilor. Au urmat o gramada de ocazii ale celor de la Tottenham, dupa care Ziyech putea sa le termine sperantele englezilor odata pentru todeauna, insa sutul sau a nimerit doar bara. Apoi, Verthogen a trecut inca o bara in contul celor de la Spurs, dupa care Son si-a mai trecut in cont o ratare. In ultimul minut al prelungirilor, cand toata lumea credea ca Ajax va merge in finala de pe Wanda Metropolitano, Lucas Moura a reusit hattrick-ul. 

Iar Tottenham Hotspur s-a calificat, in premiera, in finala Ligii Campionilor. Al treilea club din Londra care reuseste sa ajunga in ultimul act al competitiei, dupa Arsenal si Chelsea. Unde va juca cu Liverpool prima finala 100% englezeasca dupa cea din 2006, intre Manchester United si Chelsea. Intre timp, jucatorii lui Ajax au izbucnit in hohote de plans din cauza ratarii finalei. Cea mai mare performanta din istoria unui club, cel mai mare punct negru in istoria altuia. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.