Thu. Dec 2nd, 2021

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Retrospectiva echipelor de top din Premier League

2 min read

Avem mult prea multe umbre in Premier League in momentul de fata si e o situatie pe cat de trista, pe atat de amuzanta. Ca fan al Inter Milano, poate nu ar trebui sa fac glume pe aceasta tema, doar ca aici intervin cateva lucruri esentiale: 1) suntem pe locul 2 in campionat cu gluma asta de echipa din care remarcati se mai fac doar atacantii, adica Vecino si cu Lukaku; 2) revenind la punctul 1, aceste echipe au ajuns, in momentul de fata, mult mai rau decat suntem noi; 3) privesc situatia dintr-o perspectiva neutra; 4) ma doare in p***. Trecand peste toate punctele insirate, am spus despre sezonul 2015-2016 ca a fost cel mai slab din istoria Premier League. Poate ar trebui sa-mi revizuiesc cuvintele pentru ca, sincer, asta pare sa fie cel mai slab.

Pe de o parte, e amuzant felul in care se intoarce roata. Liverpool era marea decazuta a campionatului inca dupa acea finala de la Istanbul din 2008 iar criza cormoranilor a durat ani buni. Asta desi, cu Brendan Rodgers, erau la o alunecare de teren distanta de a deveni campioana in 2014, insa pe atunci Luis Suarez era un fenomen. Acum? Nimeni in afara de Messi din echipa Barcelonei nu mai are prestatii prea bune, si si Messi le are ocazional. Ideea e ca se radea mult de Liverpool ca au ajuns fanii echipei sa cante ode despre trecutul lor glorios cum se lauda unii nepoti ca bunicul lor a fost campion pe sate la taiat lemne desi ei sunt pielea p***. Bine, culmea ironiei e ca Brendan Rodgers e pe locul 3 cu Leicester, despre care, dupa toata mascarada cu Ranieri, nu se credea ca va mai ajunge vreodata macar pe locul 7, dar apoi pe 3 (un loc de Champions League).

Acum, avem un Tottenham Hotspur in criza chiar in anul in care londonezii au jucat prima finala de UEFA Champions League din istoria lor. Pe langa infrangerile cu Newcastle United, Leicester si Brighton in campionat, Spurs a suferit un Mineriazo varianta engleza in Champions League impotriva lui Bayern in acel 2-7. Plus ca se afla pe locul 11 in campionat si este, de departe, cea mai mare dezamagire din acest start de sezon.

Manchester United se mentine in mediocritatea anilor post-Ferguson. Solksjaer este inca un experiment nereusit, dupa Moyes, Van Gaal si Mourinho. Norvegianul nu e facut sa antreneze o echipa de top, mai ales avand in vedere faptul ca nu a mai castigat campionatul cu Molde de 6 ani pana sa vina pe Old Trafford dupa demiterea lui The Special One. 

Cat despre Arsenal, Unai Emery a fost poate cea mai proasta decizie din istoria lor. Stiu ca Emery si Emirates seamana ca nume la fel ca Arsene si Arsenal, dar echipa nu a mai participat intr-o editie de Champions League de 3 ani de zile. Pana si United a atins un sfert de finala in Liga Campionilor in acesti 3 ani, chiar anul asta. Deci da, viitorul suna bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.