Sun. Oct 25th, 2020

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Gerrard Pique a vrut sa cumpere Notts County in aceasta vara

2 min read

Notts County este cel mai vechi club de fotbal din lume, fiind fondat in anul 1862. Echipa a retrogradat in sezonul trecut din liga a patra si au cel mai mare stadion din Liga a cincea engleza, cu o capacitate de 19.841 de locuri. Clubul a devenit, in 1888, unul dintre fondatorii ligii engleze de fotbal. Cu toate acestea, ca trofee, Notts County are doar o FA Cup castigata in 1894. Acum 10 ani, clubul a fost achizitionat de un consortiu urias, care l-a numit pe Sven Goran Eriksson antrenor si l-a transferat pe Sol Campbell. Parea a fi o lovitura de proportii pentru cel mai vechi club de fotbal din lume, insa nu a durat. La scurt timp, Eriksson a demisionat din functie, iar Campbell a jucat un singur meci pana sa revina la Arsenal. Clubul a fost vandut din nou dupa doar 5 luni in urma unui experiment dezastru. 

Acum, fundasul Barcelonei a incercat sa dea o lovitura de proportii prin achizitionarea celui mai vechi club de fotbal din lume. Conglomeratul de firme detinut de Pique a incercat sa  investeasca in acest club, fiind atras de valoarea istorica a acestuia. Discutiile intre Alan Hardy, fostul patron al lui Notts, si Pique au inceput in vara, iar Hardy a fost nevoit sa accepte o oferta anterioara din cauza unei taxe neplatite dictata de Inalta Curte. Cu toate acestea, tranzactia a esuat dupa ce Hardy a primit o alta oferta de ultim moment. Pique urma sa  transforme complet tot sistemul de juniori de la Notts County si sa creasc─â tinere talente. Doar ca au aparut fratii danezi Anexander si Christoffer Reedtz si au cumparat clubul pe 26 iulie. Cum acesti frati au aparut cu o oferta mai buna si era nevoie de un acord rapid pentru a plati taxa stabilita de Inalta Curte la o data ulterioara.

Pique mai investeste si in tenis

Fotbalul nu e singurul sport in care Pique vrea sa se implice ca investitor. Fundasul Barcelonei colaboreaza cu ITF (International Tennis Federation / Federatia Internationala de Tenis), iar compania pe care o detine fundasul Barcelonei a inceput deja investitiile, care vor fi in jur de 3 miliarde de dolari in 25 de ani pentru a reforma din temelii Cupa Davis. Din grupul de investitori vor face parte si nume precum Messi sau milionarul american Larry Ellison.

Dupa 118 ani, Federatia Internationala de Tenis a modificat formatul Cupei Davis iar Pique isi doreste sa investeasca in aceasta competitie. Turneul de tenis va avea loc din acest an sub forma unei competitii care va dura timp de o saptamana si care va avea loc intr-o locatie neutra, intre 18 si 24 noiembrie. Meciurile de cinci seturi au fost inlocuite cu partide de trei seturi. Iar Pique este unul dintre promotorii noului format al Cupei Davis. Format care a fost criticat dur de nume importante din tenisul mondial, precum Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer, Alexander Zverev si Juan Martin Del Potro. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.