Fri. Sep 25th, 2020

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Chelsea 0-1 Valencia. Mai mult sau mai putin o surpriza

2 min read

Spun mai mult sau mai putin din diferite considerente. Valencia nu mai este de mult o echipa relevanta in fotbalul european si mai ales a devenit un fel de Villareal 2.0 dupa ce a fost preluata de Peter Lim. Din nou, nici Chelsea nu mai are cine stie ce relevanta de cand a reusit sa castige UCL in 2012, dar macar vine din postura de castigatoare a Europa League. Bine, relevanta si-a pierdut-o si pe plan intern; ultimul titlu l-au castigat cu Antonio Conte in 2017. Oricum, acea editie de Europa League au castigat-o jucand mare parte din fazele eliminatorii cu rezervele doar pentru ca nivelul competitiei ajunge incetul cu incetul la remnisciente de Cupa UEFA Intertoto. Cu alte cuvinte, a fost o editie, si o competitie, de c****. Si chiar si asa, in sferturi si-au luat 3 goluri pe Stamford Bridge de la Slavia Praga iar in semi-finale au avut nevoie de lovituri de departajare sa treaca de Eintracht Frankfurt. Daca i-a batut Valencia, cred ca pentru Ajax o sa fie mult mai simplu. 

Dar sa vorbim despre meci. Inca din primul sfert de ora, Chelsea l-a pierdut pe Mason Mount pentru ca l-a faultat Coquelin si inca nu si-a revenit complet dupa acest fault. Oricum prima repriza a fost lipsita de faze interesante la poarta, si de o parte si de alta. Accidentarea lui Mount e, practic, singurul lucru relevant care s-a intamplat atunci. Cea mai mare ocazie in prima repriza i-a apartinut lui Willian cu doua suturi care nu au gasit spatiul portii. In a doua repriza, Chelsea a avut o ocazie destul de buna dintr-o lovitura libera a lui Marcos Alonso, dar Clinssen s-a impotrivit. Valencia a deschis scorul in minutul 74, atunci cand Parejo l-a servit excelent pe Rodrigo la un sut la care Arrizabalaga nu mai avea ce sa faca. Pe final, Chelsea a avut ocazia sa scoata un egal atunci cand a primit un penalty. Doar ca Ross Barkley a lovit bara, iar Valencia s-a impus pe Stamford Bridge si a plecat cu 3 puncte in sac. 3 puncte foarte importante pentru lilieci.

De mentionat ca cele doua echipe s-au intalnit pentru a patra oara, dupa ce s-au instersectat atunci cand Valencia a ajuns ultima oara in sferturile UEFA Champions League in 2007, dupa care s-au mai intalnit in grupe prin 2007 (editita 2007-2008) si 2011. Palmaresul era net favorabil celor de la Chelsea, culminand cu o victorie de 3-0 pe Stamford Bridge in 2011. Asta e prima victorie a celor de la Valencia intr-una dintre confruntarile cu Chelsea.

In celalalt meci al grupei, Ajax s-a impus la scor de neprezentare in fata lui Lille si se afla pe primul loc in grupa, in timp ce Valencia e pe locul 2 din cauza golaverajului. In fine, sunt clasamente irelevante. In urmatoarea etapa din grupa H in UEFA Champions League, Valencia o va gazdui pe Ajax pe Mestalla, in timp ce Chelsea va juca in deplasare contra lui Lille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.