Wed. Jul 6th, 2022

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Analiza a tragerii la sorti a grupelor UEFA Champions League

2 min read

Grupa C

 1. Manchester City
 2. Shakhtar Donetsk
 3. Dinamo Zagreb
 4. Atalanta

Aceasta este o grupa mult mai echilibrata in comparatie cu celelalte. In ciuda faptului ca e deranjant al treilea an consecutiv in care avem intalniri intre campioana Angliei si cea a Ucrainei. In aceeasi postura si in acest an, meciurile dintre cele doua echipe au un final previzibil. In concluzie, Manchester City este favorita indiscutabila la locul 1. Ah, grupele prin care treceau la un moment dat cetatenii, cu Bayern, Ajax. Iar acum au o grupa pe care o domina lejer. De asemenea, Dinamo Zagreb e multumita doar cu participarea, fiindca e greu sa-ti imaginezi faptul ca ar putea sa aspire la mai mult de maxim 4-5 puncte. Care oricum nu i-ar fi indeajuns. Ceea ce ne duce la lupta pentru locul 2, ce prevad ca se va da intre Atalanta si Shakhtar Donetsk. Favorita o vad pe Atalanta, surpriza din sezonul trecut al Serie A, si echipa care a fost la un pas de a elimina Borussia Dortmund in Europa League. Mai ales ca, prin campania sa de transferuri, s-a intarit pentru a rezista pe ambele fronturi. In timp ce Shakhtar trece printr-o reorganizare, are un alt antrenor. Si nu e la fel de puternica ca pe vremurile lui Mircea Lucescu.

Grupa D

 1. Juventus
 2. Atletico Madrid
 3. Bayer Leverkusen
 4. Lokomotiv Moscova

Si aici situatia e suficient de clara. Eu vad clasamentul final exact la fel ca cel al urnelor. Juventus si Atletico Madrid sunt printre echipele care au avut cea mai ambitioasa campanie de transferuri in aceasta perioada de mercato, cea mai neinteresanta din istoria recenta a fotbalului. Insa, Juventus a avut transferuri superioare in comparatie cu Atletico, care a cheltuit o gramada de bani pe jucatori din campionatul Portugaliei. Plus ca s-a vazut in intalnirea dintre cele doua, din optimi in sezonul trecut, ca Cristiano Ronaldo ramane un cosmar pentru Atletico, in ciuda plecarii sale de pe Santiago Bernabeu. Cat despre Bayer Leverkusen si Lokomotiv Moscova, nu am prea multe de spus. Prima e echipa care a prins, in extremis, locul in UEFA Champions League pe tema prostiei celor de la Eintracht Frankfurt. A doua e vicecampioana Rusiei. Pozitiile lor sunt cam batute in cuie.

Grupa E

 1. Liverpool
 2. Napoli
 3. Red Bull Salzburg
 4. Genk

Alt caz in care situatiile sunt in cea mai mare parte clare din start. Liverpool si Napoli vor termina pe locuri conforme cu urnele din care provin. Cat despre celelalte doua, vad o lupta la locul de Europa League. Si favorita pe Genk, nu pentru ca as vrea sa-l vad pe Ianis Hagi in Primavara Europeana, ci pentru ca consider ca Red Bull Salzburg e lipsita de noroc atunci cand vine vorba de UEFA Champions League. La modul in care le-a trebuit locul Austriei direct in grupe pentru a ajunge in aceasta faza, fiind rusinea preliminariilor in ciuda unui parcurs bun in Europa League. Plus ca imi amintesc si de performanta celor de la Genk in grupa din 2002 cu Real Madrid, Roma si AEK Atena. 4 puncte. In sezonul invincibil al celor de la AEK Atena. Ah, ce vremuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.