Thu. Dec 2nd, 2021

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Nicusor Stanciu a parasit-o pe Al Ahli pentru Slavia Praga

2 min read

Rar mi-a fost dat sa vad un jucator atat de indecis ca Nicusor Stanciu. Intr-adevar, a ajuns la un nivel mult mai bun fata de Gabi Iancu, cu care formau un duo al tinerilor de la FCSB. Insa, deciziile din ultima perioada ale internationalului roman imi creeaza o senzatie ciudata cand ma gandesc la acest personaj din lumea fotbalului. Deci, singura concluzie pe care pot s-o trag in legatura cu acest mijlocas ofensiv: e un flop, doar ca la un nivel mai inalt decat fostul sau coleg. Mai intai, a fost acel transfer de la Steaua / FCSB la Anderlecht pentru 9 milioane de euro. Cel mai scump transfer din istoria clubului belgian, si cea mai mare teapa luata de Anderlecht. In primul sezon, nu a miscat nimic, iar in jumatatea celui de al doilea, nici nu a apucat sa evolueze atat de multe meciuri ca titular. Desi isi trecuse in palmares un titlu si o Supercupa a Belgiei cu formatia alb-violeta. 

In cele din urma, in ianuarie 2018, Anderlecht l-a cedat la Sparta Praga pentru 4.5 milioane de euro. Stanciu mai reusise sa doboare un record ca suma, de data asta la nivelul Cehiei. La Sparta Praga, a avut o evolutie buna; parea ca isi revine. Nu castigase nimic, pentru ca Sparta nu a ajuns inca la nivelul la care sa se poata bate la campionat cu rivala Slavia si Viktoria Plzen. Atrase, insa, mai multe oferte, iar la inceputul anului, a dat curs unei oferte din partea Al Ahli, formatie din Arabia Saudita, care oferea 10 milioane de euro Spartei pentru internationalul roman. Sa ajungi in tarile arabe la doar 25 de ani este un eveniment destul de rar, se intampla doar acelor jucatori obscuri care au avut suficient noroc pentru a avea parte de o astfel de oferta. Insa Stanciu a fost atras de banii care se arunca in campionatul saudit si nu s-a gandit la cariera lui. Odata ajuns acolo, s-a convins de mirajul banilor din desert (no pun intended), pentru ca arabii nu i-au platit nimic pe langa suma dupa semnarea contractului. A jucat vreo 10 meciuri, a dat 2 goluri, dupa care a plecat din Arabia Saudita, ofticat ca nu si-a primit banii. Cei de la Al Ahli i-au reziliat contractul saptamanile trecute.

Acum, Stanciu a semnat cu Slavia Praga, campioana Cehiei. Intorcandu-se in campionatul ceh dupa doar 6 luni, disperat sa-si relanseze cariera. Chiar la rivala Spartei. Evident, fanii fostei sale echipe nu au avut o reactie prea buna la adresa acestui transfer. “Iuda ce esti!”, i-au scris suporterii Spartei Praga pe retelele de socializare. De cealalta parte, fanii Slaviei par sa fii uitat de anul pe care Stanciu l-a petrecut la Sparta si sunt gata sa-l primeasca cu bratele deschise. “De data asta ai aterizat pe malul potrivit al Vltavei! Bine ai venit”, i-au scris fanii Slaviei.

Stanciu a semnat un contract pe 5 ani cu campioana Cehiei si va fi coleg cu Alexandru Baluta, fostul jucator al Craiovei, si cu camerunezul Michael Ngadeu-Ngadjui, fost la FC Botosani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.