Wed. Jul 6th, 2022

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Jose Mourinho: Lui Klopp i-ar fi foarte greu sa piarda o a treia finala

2 min read

Fostul antrenor al lui Inter, Chelsea, Manchester United si Real Madrid, Jose Mourinho considera ca o a treia infrangere intr-o finala de Liga Campionilor ar fi “foarte grea” pentru Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool. Finala, care va avea loc la Madrid saptamana viitoare, si se va desfasura intre Liverpool si Tottenham, este “inconjurata de presiuni imense”, spune Mourinho, care a castigat competitia de doua ori, si nu in ultimul rand pentru Klopp. Antrenorul lui Liverpool a suferit a doua infrangere intr-o finala de Liga Campionilor pentru a din cariera sa de antrenor atunci cand cormoranii au pierdut la Kiev impotriva celor de la Real Madrid la Kiev, in iunie anul trecut, la cinci ani dupa ce Borussia Dortmund, pe atunci antrenata de Klopp, a suferit aceeasi soarta in fata rivalilor de la Bayern München. In ciuda faptului ca nu sta atat de rau din punct de vedere al trofeelor in cariera sa de antrenor, Klopp a pierdut sase din cele sapte finale ale sale, in calitate de tehnician, in toate competitiile.

“Daca Jurgen castiga, este o realizare incredibila pentru el”, a declarat Mourinho pentru Sky Sports News, in primul sau interviu in Marea Britanie, de cand a fost demis de Manchester United anul trecut. “Dacă Jurgen nu castiga … sa pierzi trei finale ale Ligii Campionilor … phow … trebuie sa fie intr-adevar, foarte greu, dar el este un tip foarte pozitiv, sunt sigur ca se gandeste doar la a castiga”.

Jose Mourinho a pierdut doar trei din cele 15 finale majore in care a antrenat. El ramane singurul antrenor care a reusit vreodata sa invinga o echipa de a lui Pep Guardiola intr-o finala majora. “Fiind un antrenor, inteleg si ce inseamna pentru un antrenor sa joace intr-o finala a Ligii Campionilor, exista intotdeauna o parte negativa a acestui [n.red. aspect], iar partea negativa este ca o echipa va pierde si un antrenor va pierde”. Da, multumim pentru acest lucru evident spus, cantareste mai mult atunci cand iese din gura unui mare antrenor.

Jurgen Klopp se afla la Liverpool din 2015, dupa 7 ani in care a antrenat-o pe Borussia Dortmund, si se pare ca cei patru ani in care antrenorul german nu a reusit sa cucereasca  un trofeu cu Liverpool au continuat atunci cand cormoranii au pierdut titlul in Premier League in fata celor de la Manchester City, cu un singur punct, in ultima zi a sezonului.

Cu toate ca, pentru Klopp, aceasta finala ar fi acum sau niciodata, dintr-o alta perspectiva, finala de saptamana viitoare ofera, de asemenea, o oportunitate. Pentru Mauricio Pochettino de a obtine primul trofeu din cariera de antrenor dupa 5 ani in care se afla pe banca celor de la Tottenham. Anterior, argentinianul le-a mai antrenat pe Southampton si Espanyol.

“Spurs nu castiga titluri, iar castigarea unui prim titlu ar fi fantastica si ar putea duce la alte trofee interne, deoarece Liga Campionilor este cea mai mare [n.red. competitie] dintre toate”, a spus Mourinho.

“Finalele nu sunt doar de jucat, finalele sunt de castigat”, concluzioneaza Mourinho.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.