Fri. Sep 25th, 2020

Golul.eu

Cele mai noi informatii din fotbal

Analiza a semi-finalelor UEFA Champions League

3 min read

In Champions League, anul acesta, vom avea o finala intre o favorita la titlu, si o surpriza. Ramane de vazut care dintre aceste patru formatii din careul de asi al mesei bogatilor vor prinde biletul pentru finala de la Madrid.

Barcelona – Liverpool

Se califica: Liverpool (tind sa cred)

Barcelona este o echipa in reconstructie de o gramada de timp. A eliminat in drumul spre semi-finale echipe ca Lyon si Manchester United, care si-au pierdut de mult stralucirea, iar dependenta Barcelonei de Messi este un fapt real. Sa nu uitam faptul ca Barca vine dupa trei eliminari consecutive in sferturile de finala, cu Atletico, Juventus si Roma. E greu de crezut ca s-a imbunatatit ceva cand rezultatele inca nu se vad suficient de clar. Dupa Guardiola, Barcelona a avut variante de antrenor precum Gerardo Martino, Luis Enrique, Ernesto Valverde. Fiecare dintre acestia nu au facut decat sa-si plieze tacticile pe stilul de joc deja existent al echipei. Daca rezultatele acestui regim nu s-au vazut prea clar in La Liga, unde catalanii au continuat sa “domine jocul”, eu cred ca in Liga Campionilor acest fapt a fost suficient de clar.

De cealalta parte, o avem pe Liverpool. Cormoranii au ajuns pana in aceasta faza, pentru al doilea an consecutiv, eliminand-o pe Bayern Munchen in optimi, caci mansa cu Porto nu o pot lua in considerare. Daca anul trecut, cu sfertul impotriva celor de la City si emotiile returului cu Roma, Pool a fost surpriza editiei respective, si a pierdut finala impotriva celor de la Real Madrid intr-un mod categoric, acum, in ciuda faptului ca scouserii sunt mult mai concentrati pe campionat, au demonstrat ca sunt o echipa puternica si se vede influenta lui Jurgen Klopp. Cred ca ar putea castiga, in cele din urma, ambele trofee. Sa nu mai mentionez faptul ca Klopp are o istorie in a detrona giganti, exact cum a facut la Borussia Dortmund cu Real Madrid in 2013. Ce alte motive imi trebuie pentru a miza pe Liverpool?

Tottenham Hotspur – Ajax

Se califica: Ajax

Aici avem si duelul intre cele doua surprize ale editiei. Ajax a reusit imposibilul, eliminandu-le pe Real Madrid si Juventus in drumul spre careul de asi al Ligii Campionilor si asumandu-si, incontestabil, titlul de marea revelatie a acestui sezon. De cealalta parte, Tottenham a reusit, la randul ei, sa elimine adversari net-superiori, precum Borussia Dortmund si Manchester City, pentru o calificare istorica in semi-finalele acestei competitii. Tot pe Dortmund si City le-a eliminat si Monaco atunci cand a ajuns in semi-finale in 2017, doar ca in ordine inversa, si a pierdut in fata lui Juventus. Intr-adevar, este la mijloc un cerc vicios in toata aceasta ecuatie.

Am motive sa cred ca liderul din Olanda va ajunge in finala de la Madrid. Ajax este varianta romanticizata a fotbalului industrializat, cu un joc spectaculos, riscant, practicand un fotbal frumos. Cu acest joc riscant, a reusit sa scoata din cursa doua dintre marile puteri ale fotbalului european. De cealalta parte, Tottenham a remontat diferenta de 6 puncte dupa primele 3 etape ale grupelor, care o despartea de Inter, si pe fondul incompetentei nerazzurilor a ajuns in Primavara Europeana. Unde a reusit si cateva surprize. Cu siguranta Spurs trece prin cel mai bun sezon european din istoria clubului, insa nu a demonstrat, inca, faptul ca ar avea forta necesara pentru a trece in finala de la Madrid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved.